Той прибирал по над 6 000 лева месечна заплата, за да

...
Той прибирал по над 6 000 лева месечна заплата, за да
Коментари Харесай

Българин и американци подсъдими за бизнес с детска порнография

Той прибирал по над 6 000 лв. месечна заплата, с цел да поддържа уеб страница с детско порно. Уебсайтът бил цялостен с милион клипове.

Заплашен е от 50 години затвор в Съединени американски щати по тяхното законодателство. Той е упрекнат в търговия с детска порнография във Флорида. Обвиняемият е на 50 години и беше задържан в София преди съвсем година след изпратена информация от управляващите зад океана за съпричастността му към разпространяването на порно.

Тази година той бе екстрадиран в Съединени американски щати, където се гледа делото и той е обвинен дружно с неговия съизвършител, който е американец- Анди Кендъл.

Делото е трябвало да се гледа преди дни, само че е било отсрочено за ноември заради молба на бранителите на Велинов. Те се изтъкнали, че не са се срещнали към момента с материалите по делото и им е належащо още време. Сънародникът ни е застрашен от сериозната присъда от 50 години и то даже без право на предварително освобождение. Той работил най-малко 13 години тази гнусна работа по данни на американските управляващи. Той е компютърен експерт в Нюстар Ентърпрайз и работи там от 2006-та година. Неговата задача е била да управлява наличието на порнографският уеб страница, който имал повече от 4 милиона фотоси и клипове на деца.

Чести клиенти на уеб страницата били педофили от Румъния, Украйна и Молдова, като по данни на следствието в доста случаи родителите сами правили фотоси на децата си, като получава минимално заплащане за това.

Уебсайтът разполагал с голям списък от голи фотографии, които постоянно са били крадени от хакнати компютри на родителите.

В уеб страницата даже имало вид педофилите да изберат с какво да са облечени децата, които желаят да гледат – къси поли, прашки, чорапогащи и други. Следствените органи са разбрали, че той е управляван точно от Велинов, който и персонално е ъплоудвал голяма част от наличието там. Той бил виновен и за платените гости. Педофили от целия сват заплащали за тази услуга, с цел да имат достъп до наличието. Тарифите били сред 50 и 100 $, а притежателите на уеб страницата се опитвали да скрият действително към кой са заплащанията. Те ги пренасочвали към фиктивни компании с изцяло друга активност, като бижута или програмен продукт.

Печалбата, която е генерирана от противозаконната търговия е повече от 10 000 000 $, а парите са разделяни сред американците. Велинов е бил на нещо, като заплата към 3 500 $ за услугите му администриране. Така за интервала на работа там той е получил близо 500 000 $.

Странното е, че софтуерният експерт имал добре платена легална работа, като поддържал няколко уеб страницата – за мебели и за кожени произведения. Приходите му били огромни и не е бил заставен да го прави от бедност. Това показа служител на реда, взел участие в следствието от българска страна.

Източник: Уикенд



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР